Manuel behandling - i de bedste hænder

Hos PhysioLab udfører vi manuel højkvalitets behandling. Vi har dygtiggjort os i en lang række manuelle teknikker, og vi er behandlere, som tager fat.

Se vores anmeldelser
5/5
PhysioLab manuel behandling

Kroppen er selv den bedste behandler.

Med manuel behandling og fysioterapi, har vi mulighed for at give din krop de bedste forudsætninger.

Hos PhysioLab er vi alle forskellige i vores tilgang til behandling, men fælles for både Stig, Tobias og Sara er, at alle tænker holistisk og har en manuel tilgang til behandlingen. Vi tror ikke på, at der kun er en vej til succes, eller til at opnå den mest optimale behandling af det, eller de problemer, du måtte komme med.

Udover vores manuelle behandlingsteknikker, bruger vi også ofte ultralydsscanning for at sikre, at vi får stillet den rigtige diagnose fra starten. Vi bruger laser og fokuseret shockwave, for at hjælpe helingen på vej.

ULTRALYDSSCANNING

Fokus på at finde den udløsende faktor, for din skade. 

Laserbehandling

Laser stimulerer heling og vækst af væv.

SHOCKWAVE

Shockwave stimulerer helingsprocessen med en 82% succesrate.

Træning & genoptræning

Specifik træning, målrettet dig, som individ.

physiolab

Bliv klogere på den manuelle behandling, vi arbejder med

Ledfrigørelsesteknikker – også kaldet; manipulationer

Bruges af alle behandlerne i klinikken. Stig og Tobias bruger det mest og bruger teknikkerne i alt fra nakke til tæer. Teknikken hedder HVLA (High Velocity Low Amplitude). Behandlingen udføres med fokus på at frigøre et led fra dets låste position. Det, som folk kalder, at ”knække” noget. Vi ”knækker” ikke noget, men skaber frigørelse og ”åbning” i leddet. Den led væske, der ligger i leddet, kan give det velkendte ”pop”.

MET – Muskel Energi Teknik​

Er en bløddelsteknik, der står for; Muskel-Energi-Teknik. Teknikken går ud på at løsne muskulatur og led ved at spænde og slappe af i en muskel. Man laver spændinger i specifikke muskler, mens behandleren arbejder med området. En yderst effektiv teknik, som samtidigt er meget behagelig, og en teknik, som stræber efter at skabe bedre bevægelighed i området.

Posititional release

Denne bløddelsteknik bruges til at løsne muskulaturen op med. Teknikken udføres ved hjælp af et langt tryk i musklens triggerpunkter – samtidigt med musklen er under forkortelse. Man slipper spændingen i musklen og kan nemmere arbejde med ledfrigørelse efterfølgende. Målet er at skabe øget bevægelse i området og smertedække. Teknikken er især effektiv ved meget spændte muskler, stressrelaterede problematikker, piskesmæld og meget mere. Det er en ikke-invasiv og meget behagelig bløddelsteknik.

Hvorfor os?

Det foretrukne valg af fysioterapeuter hos PhysioLab

Afspil video

Fascia release

I klinikken arbejder vi med alle aspekter af kroppens væv. Fascievævet, eller vores bindevæv, ligger som et net eller hinde og er indvævet i alle celler i kroppen. Vores krop arbejder i kæder, og hver muskelkæde eller muskelslynge arbejder med 100% energi. Hvis en del af kæden arbejder for meget eller for lidt, så vil en anden del af kæden overtage eller ”slukke” og være overspændt. 

Derfor laver kroppen kompensationsmønstre for at løse opgaven. Vi arbejder med fascie release for at få kroppen til at arbejde i et normalt mønster, og for at få hele kæden til at arbejde.


Fascie release kan arbejdes med, både som stræk, træning og manuel behandling.

IASTM (instrument assisted soft tissue mobilization)

I klinikken bruger vi forskellige værktøjer til at arbejde med fascier og muskler. IASTM kan være instrumenter og cupping. De er effektive til både at dæmpe nervesystemet i området, skabe muskulær afslapning og fascie release. At arbejde med IASTM er en ekstra måde at skabe bedre bevægelighed i kroppen – og kan i mange henseender være meget effektivt i kombination med anden behandling.

Dry needling/akupunktur

Bruges af alle behandlerne i klinikken. Især Stig gør meget brug af akupunktur. Stig har i mange år brugt akupunktur til behandling af en lang række skader. Især til skader som: Skinnebensbetændelse, tennisalbue, skulder-, nakke- og rygproblemer har han god erfaring med. Akupunktur har været brugt i mange år og kan bruges til triggerpunkter i musklerne – og til kroppens medianbaner. Med akupunktur stræber man efter at øge blodcirkulationen til området, dæmpe nervesystemets spænding og dæmpe smerterne.

Dry Needling er på mange måder sammenligneligt med akupunktur – men tager udspring i den vestlige verdens forståelse. Her arbejder man med musklernes myoser eller spændingspunkter, og ved at arbejde med nålen i triggerpunktet, kan man få musklen til at slappe af. En effektiv og behagelig behandlingsform.

Kinesiotape

Bruges jævnligt i klinikken. Som støtte, som sensorisk input eller til at fremme muskelaktivering eller blodcirkulation. Kinesio tape fungerer som en støtte til den behandling, man har lavet, så man fortsat giver kroppen et input, når man går ud ad døren. Det optimerer heling og funktionsniveau.