Træning og genoptræning - Vi træner kroppen funktionelt

Hos PhysioLab får du en skræddersyet træning og genoptræning. Vi tænker kroppen som en helhed og arbejder med muskelslynger og kompensationer. Er du træt af elastikøvelser? Lad os sammen finde en bedre vej.

Se vores anmeldelser
5/5

Mobilitet, stabilitet, styrke og fart

Alle vores behandlere har baggrund i sportsverdenen og er interesseret i specifikke bevægelsesmønstre. Vi har derfor stor erfaring med akutte skader og sportsskader.

Hos Physiolab arbejder vi med alle typer af patienter, og det er vigtig for os, at du kommer tilbage til hverdagen, arbejdet eller din sport i en bedre udgave, end da du kom.
Mobilitet, stabilitet og styrke, er alle elementer, der skal til, uanset om du skal genoptræne efter en skade eller forsøge at blive bedre og mere funktionel i din sport.
To træningsforløb hos Physiolab er aldrig ens. Vi bruger en del tid på at undersøge og blive klogere på, hvordan din krop arbejder, så vi, via træning, kan hjælpe den til at blive mere mobil, stabil og stærkere, for bedre præstation.

ULTRALYDSSCANNING

Fokus på at finde den udløsende faktor, for din skade. 

Laserbehandling

Laser stimulerer heling og vækst af væv.

SHOCKWAVE

Shockwave stimulerer helingsprocessen med en 82% succesrate.

MANUEL BEHANDLING

Mulighed for at give din krop de bedste forudsætninger.

Akutte og kroniske skader

Efter en skade, akut eller kronisk, vil der have været lokale skader i vævet, i det området, hvor skaden har været.
Efter langvarig hævelse, inflammation og ved større skader, vil muskler, sener og ligamenter i området være slappere og mangle spændstighed. Træning og styrke af området er derfor ekstremt vigtigt for at opnå normalt funktionsniveau. Efter en skade eller smerter, vil man skulle superkompensere for at opnå sit normalniveau. Det kræver, at man træner endnu mere, end man gjorde før.

Vi kombinerer altid genoptræningsforløb med behandling, og vi bruger en del tid på at teste, re-teste og scanne, så vi ved, hvor langt vi er kommet, og hvornår vi skal justere i planen

Typiske skader

Nogle af de typiske skader vi ser i klinikken er:
Korsbåndsskader, meniskskader, skulderskader, tennisalbuer, golfalbuer, forstuvninger/ledbåndsskader m.m.

I alle behandlingsforløb er det vigtigt med den rette træning og genoptræning. Hvis noget er gået i stykker, er det måske nemmere at identificere, hvilken skade vi har med at gøre. Men det er ikke ensbetydende med, at vi kan behandle alle skader, af samme type, ens. Vi går også ind og ser på, hvad der har ført til skaden. Fx, er der tale om overbelastning eller fejlbelastning, har kroppen lavet et uhensigtsmæssig kompensationsmønster, som den skal have hjælp til at komme ud af osv. Ud fra de informationer, vi kan samle, om din måde at bevæge dig på, laver vi et træningsprogram, der giver dig de bedste forudsætninger for at komme stærkt tilbage.

Specifik træning

Har du et specifikt ønske om at blive bedre til din sport, fx at kunne løbe hurtigere, være mere udholdende eller være stærkere, så er det også Physiolab du skal tag fat i. Vi laver ofte forløb, hvor det ikke handler om at komme tilbage fra en skade, men hvor det i stedet handler om at blive bedre til det, du allerede er i gang med. 
Vi arbejder med mange forskellige atleter, både motionisten, der ønsker at opnå et bedre resultat, atleten, der ønsker at kunne arbejde mere frit, eller eliteudøveren, der vil optimere på de små procenter.

Tobias er vores træningsspecialist

Tobias har i de seneste 9 år arbejdet med elitesport, mere specifikt med fodboldspillere på ungdoms- og seniorniveau.  Men Tobias’ passion ligger egentlig i at performance-optimere atleter, så de arbejder mere optimalt og er stærke nok til at udføre den belastning, kroppen udsættes for, gentagende gange, og derfor møder man også golfspillere, tennisspillere, racerkører, triatleter, løbere og meget andet i træningscenteret.

Når vi tilrettelægger et program, vil der altid blive lavet nogle fysiske screeningstest først. Herudover er Tobiasm i tæt samarbejde med Sara, som har specialiseret sig i at få muskler og især muskelkæder til at arbejde optimalt, i forhold til hinanden, således at kroppen kan bevæge sig frit 

Når vi arbejder med træning og genoptræning, tænker vi altid ud fra et funktionelt og holistisk synspunkt.

Smerter i en albue eller skulder stammer sjældent kun fra det lokale område, men også ofte fra de omkringliggende områder. Vi tænker altid i at gennemgå flere led og flere muskelgrupper, ved en given skade.