Ultralydsscanning

Ultralydsscanning er i dag en central og integreret del af den kliniske undersøgelse hos en fysioterapeut. Scanningen kan nemlig give et detaljeret billede af, hvordan muskler, led, sener, nerver og knogler arbejder sammen. Derfor bruger vi det også, hos PhysioLab.

Se vores anmeldelser
5/5
Afspil video om Ultralyd scanning

Hvad er ultralydsscanning?

Ultralydsscanning i den medicinske verden startede kort tid efter 2. verdenskrig, og det første publicerede arbejde kom fra Dr. Karl Theodore Dussik fra Østrig i 1942. Første gang det blev brugt i diagnostisk medicin, var på et hospital i Glasgow var i 1956.

Teknologien har udviklet sig drastisk henover årene, hvor vi nu kan scanne ved meget højere opløsning, og vi kan scanne alt fra organer, gravide og alt muskuloskeletalt. De første ultralydsscannere med AI er i gang med at komme på markedet. 


 

TRÆNING & GENOPTRÆNING

Specifik træning, målrettet dig, som individ.

Laserbehandling

Laser stimulerer heling og vækst af væv.

SHOCKWAVE

Shockwave stimulerer helingsprocessen med en 82% succesrate.

MANUEL BEHANDLING

Mulighed for at give din krop de bedste forudsætninger.

Hvordan virker ultralydsscanning?

Ultralydsscanning er lydbølger der sendes ind i vævet via en transducer, som skaber høje frekvenser fra 1-20 MHz. Lydbølgerne reflekteres tilbage til transduceren, hvor maskinen måler ekko fart og intensitet, som konverteres til elektroniske billeder på monitoren. Lydbølgerne kan ikke høres af det menneskelige øre. Det kan sammenlignes med ekko-lokation hos delfiner.

Ultralydsscanning er med tiden blevet en ‘golden standard’ til at scanne senestrukturer. Med MSK (muskuloskeletal) ultralydsscanning kan vi scanne og identificere skader og struktur som;

1. Ossøse tilstande (knogler)

2. Led og brusktilstande

3. Senestrukturer

4. Muskler

5. Bursa (slimsække

Hvorfor ultralydsscanner vi?

Vi ultralydsscanner for at kunne stille den korrekte diagnose fra start. Vi kan med ultralydsscanning måle;

1. Vævets inflammationsgrad

2. Vævets tilstand og graden af skaden

3. Test og re-test af skadens størrelse

4. Forkalkninger, revner/læderinger og arvævsdannelser

 

Når en skade er indtruffet, er det vigtigt at få sat en præcis diagnose, da det videre behandlings- og genoptræningsforløb kan variere alt efter skadens omfang. Med ultralydsscanning kan vi teste og re-teste skaden og holde øje med udviklingen. Det er vigtigt at kunne lave en reel og fakturer vurdering, så man hele tiden kan regulere genoptræningsforløbet. For os handler det om, at vi kan få folk hurtigt tilbage til sit normale funktionsniveau og sin sport. Vi sørger for at være opdateret på nyeste viden samtidigt med vi

har investeret i det bedste udstyr fra Secma, og vi bruger meget tid på at videruddanne os inden for ultralydsscanning.